Friday, August 14, 2009

Varför går SD framåt?

Läser i DN och SVDSverigedemokraterna går framåt. En anonym kommentar på Schlaug.se skrev i stil med "Rösta inte på SD, men förstå varför människor gör det.".

Henrik Alexandersson skriver det politiskt korrekta förklaringarna. Samma mantra som politikerna har kört med i 15 år. Eftersom han är inte direkt känd för att vara PK, så tror jag att han faktiskt tror på vad han skriver. Skall försöka illustrera varför han har fel.

Låt mig berätta en berättelse.

Japan bestämmer sig för att landet behöver ny arbetskraft, för att hantera sin åldrande befolkning.

Alla Svenskar, som så vill, erbjuds en gratis high-tech lägenhet med allt (i ett kvarter som befolkas av
mestadels svenskar, kanske bor det en gammal kompis och en kusin där), 10-20000 kr i månaden i fickpengar (skattefritt), och kurser i Japanska (i flera år om det så behövs). Ingen motprestation krävs.

Skulle någon svensk nappa på det?

Just det.

Och Svenskarna skulle uppfattas av japaner som obildade (svensk skola är ingen hit, och de med bäst utbildning är kanske inte de som emigrerar), korkade (medel-IQ i Japan är 10p högre än i Sverige, och the best and the brightest kanske är nöjda med sina liv i Sverige), analfabeter (hur många kan de tre japanska alfabeten?), våldsamma och våldtäktsmän (västerlänningar är kraftigt överrepresenterade där! -- till den grad att de kan (iaf kunde) bli inkallade till förhör bara pga sitt ursprung -- och att det funkat för att lösa många brott!).
Svenskarna skulle uppfattas som ohyfsade och respektlösa, Japan har ju rätt komplicerade sociala regler. Giriga och nedskräpande. Vissa av oss har svårt att förstå hur en liten och stor kaffe kostar lika mycket -- varför tar man inte alltid den stora? Eller att man förväntas gå omkring med sin tomma colaburk i timmar (Tokyo saknar allmänna papperskorgar), istället för att ställa den i nåt gatuhörn. För att inte nämna reaktionen på drängfulla Svenskar som urinerar på gatan en sen lördagkväll..

Kanske skulle japanerna föredra att anställa japaner, pga kulturella och språkliga skillnader, och sålunda
förblir svennarna i stor grad utan jobb, och får leva på statsbidragen.

Tror någon att den politiken hade blivit populär i Japan? Hade Svenskarna blivit populära där? Skulle man kunna klandra Japanerna, och kalla dem rasister för det?

Skulle åratal av en sådan politik kunna leda till större röstsiffror för Japandemokraterna? Speciellt när en märkbar del av skatterna går till svenskarnas underhåll, och inget annat parti ser situationen som problematisk.

Hursomhelst, hoppas poängen går hem.

Men som sagt, Japan satsar istället på robotar för att ta hand om sina gamla. Japaner har ju trots allt högre IQ.

1 comment:

  1. Nej, det verkar ju som om den svenska mentaliteten och kulturen inte passar val med den Japanska. Skillnaden ar nog att Japanerna skulle nog inte anpassa sig till de svenska draggen, utan kanske, nar det går for långt, kravt en begransad invandring av svenskar och bett dem ta seden dit de kommer, darefter en artig Japansk bockning.

    ReplyDelete